installera ljudisolering

Om du besväras av ljudet din granne gör, kanske du kan dra nytta av ljudisolering. Eller kanske har du en tonåring i huset som älskar att lyssna på hög decibel musik. Det kan vara ett måste att ha ljudisolering i sitt rum, för att du ska ha lugn och ro. Installera en ljudisolering är inte särskilt svårt. Här är några enkla steg att följa för installationen av ljudisolering.

Först måste du förstå mekaniken i ljudvågor för att få en god ljudisolering. Ljudvågor är en energi som färdas i en rak linje. För att blockera dessa ljudvågor man måste placera blockader för ljudenergin att studsa tills slutligen splittras, eller placera ett block som kommer att absorbera energi. Om du inte har tillräckligt med utrymme i rummet att placera bokhyllor eller fixturer på väggen, kommer din bästa insats vara att installera akustiska skum plattor på väggar och tak.

Steg 1 – Understanding Ljudvågor

Få mätningar av området på väggarna, inklusive dörrar och fönster som måste täckas. Också ta mätningar av ditt tak. När du har mätningarna kan du köpa din akustiska skum kakel i enlighet med de mått du behöver. Skär skum med en förskärare i långa remsor som skulle täcka din vägg från topp till botten. Separat skära akustisk skum för dörren, alltför.

Steg 2 – Ta Mätningar

Du kan antingen bifoga den akustiska skum direkt på väggen eller bifoga den först till en träpanel så att du fortfarande kan utnyttja den ljudisolering även när du flyttar till ett annat hem. När det gäller dina fönster, men du kan inte bifoga skummet direkt. Istället måste du ha exakt mätning av fönstret, skär i samma storlek på en träpanel och bifoga skummet på den panelen. Detta gör det möjligt att ta bort den akustiska panelen för att kunna använda ditt fönster.

Steg 3 – Installera akustisk skum Tile

Säkert fästa den akustiska skum på väggar och dörrar med hjälp av Foamtak eller Tubetak lim. Limma hela baksidan av skummet och inte bara på sidorna. Detta kommer att förhindra skummet från sagging senare. Se till att du inte lämnar något utrymme avslöjats, även taket.

Steg 4 – Lägga till en matta

Din sista uppgift i isolerande ditt rum från ljudvågor är att lägga en matta. Under din matta, placera halv tum skum med samma område som ditt rum eller matta. Detta kommer att skydda människor från under ditt rum höra du hoppar tillsammans med din hardcore musik. Detta steg är valfritt och gäller för rummen inte ligger på första våningen.