installera ledde liggande belysning själv

Installera LED landskap belysning kommer i allmänhet inte kräver en behörig elektriker. Med lite tålamod och rätt verktyg kan du installera ditt landskap belysning själv. Här är vad du behöver veta.

Innan du börjar måste du bestämma exakt var belysningen kommer att placeras. Ta dig tid att gå runt gården och markera där varje ljus kommer att bli. För det mesta ens titta du kommer att vilja se till att varje ljus placerade korrekt. Du kan använda din måttband för detta. Du kommer att ha din första ljuset vara minst tio meters avstånd från transformatorn. Den genomsnittliga gångväg kommer att ha en ljus var sex fot efter detta.

Steg 1 – Planera din design

Du kommer att vilja gå vidare och placera din elkabel längs där du har placerat dina lampor. Var säker på att detta läggs hela vägen fram till den punkt där kabeln kommer att fästa till överföringen. För nu bara lämna kabeln ligger löst på marken. Du kommer att behöva denna extra fördröjning i kabeln till en slinga runt lamporna när du begrava dem. Du kommer att gräva ett dike i nästa steg.

Steg 2 – Placera kablar

Flytta dina lampor tillbaka precis tillräckligt för att låta dig utrymme att gräva ett dike. Du kommer att vilja använda flat spade för att vika tillbaka gräsmattan längs gångvägen. Detta måste vara ungefär tolv inches bred och cirka tre inches djup. Detta kommer att möjliggöra gott om utrymme för att lägga i kabeln vid ett senare tillfälle. Du kan behöva använda betongblock eller något annat som är tung om du har SOD att förhindra att detta vända tillbaka till diket medan du arbetar.

Steg 3 – dikesgrävning

Placera tråden i att diket du bara har grävt. Var noga med att lämna slack i tråden som du gör detta. Placera gården sod eller jord tillbaka på toppen av tråden. Du kommer att behöva lämna en liten del som sticker ut så att du kan ansluta den till själva ljuset. Det bästa man kan göra är att göra ett litet hål där du kan dra kabeln upp genom och fortfarande hålla det mesta täckt och ur vägen för fotgängare.

Steg 4 – Lägg The Wire

Du kan nu börja göra anslutningarna med belysningen. Varje märke av LED-lampor är olika, så se till att följa anvisningarna från tillverkaren om hur du ansluter allt. I de flesta fall kommer du att ta kontakterna på basen av ljus och bara glida runt tråden. De flesta av dessa enheter kommer att göra ett hörbart klickande ljud så att du vet anslutningen har gjorts korrekt. När alla matcher är kopplade kan du börja spel lamporna i marken. Du måste se till att kontakterna är åtminstone två inches under jord och insatserna är jämna och spola.

Steg 5- Wiring

När den delen är klar kan du börja arbeta med transformatorn. Detta bör placeras direkt på ditt hem eller på ett inlägg i närheten av ditt hem. Skala kablarna som är närmast transformatorerna och sätt in trådarna i till terminalerna i transformatorn. Satsen du köpt vanligtvis ha allt färgkodade så att du vet vad som behöver gå där.

Det är allt som finns till den! Du kan nu aktivera belysningen och testa systemet. Så länge de arbetar kan du luta dig tillbaka och njuta av din nya landskap belysning!