installera kakel pool klara i 4 steg

Kakel pool coping är det översta lagret av en pool väggen. Pool coping täcker och skyddar kanten av poolen för att ge ytterligare säkerhetsfunktioner. Det tjänar också till att förbättra den övergripande estetiska överklagande av din pool. Den väsentliga utseende poolen bestäms av hättan, som förbinder poolen kant med den yttre gallergolv.

Det finns ett antal olika typer av pool coping. Bull Nose coping är den mest populära eftersom det kan göras av vilket material som helst och matchar landskapet. Variationen är platt ovanpå med rundade kanter där den ansluter med poolen. Även om det finns ett antal olika material som kan användas för att hantera, tenderar kakel pool coping att pågå längre än andra material. Kakel erbjuder även en mängd olika färger och texturer att välja mellan.

Steg 1 – Bestäm hur din Coping kommer att se

Fundera på hur du vill att din klara att visas. Tänk på formen och måtten på din pool. Du kan titta på tidningar, på linjer och besöka lokala utställningslokaler och återförsäljare för att få en känsla att plattan du vill använda för din coping. När du har gjort dessa beslut kan du bestämma mängden av plattor som du behöver.

Steg 2 – Lägg ut din Tile Coping

Ta din nyligen valda kakel och lägga ut dem och markera brickorna precis där de måste klippas så att de passar ordentligt på plats. Det är viktigt för dig att se till att allt är i nivå runt den yttre kanten av poolen under detta steg, så att stenen blir platt när den sätts på plats.

Steg 3 – Skär plattorna

Bull-näsa coping är bra med porslin kakel. Om du har en tjur-näsa pool, du fortfarande måste bestämma hur man kan minska brickorna för att passa designen. Om du inte redan har en tjur-näsa klara på plats, måste du börja med att blanda murbruk och placera enskilda kakel bitar i morteln. Vid blandning morteln, vara noga med att inte blanda alltför mycket i förväg och se till att det är trevligt och våt.

Du kommer att behöva skära brickor om du har en böjd form i coping. Du kan göra detta med en diamantklinga cirkelsåg eller en våt såg. Skär blad på varje platta, skär den 1/2 tum djupare varje gång. Var noga med att bära din skyddsglasögon och öron dämpar under detta steg för att skydda mot den flygande damm.

Steg 4 – Montera plattorna

Efter plattorna är på plats, använd kakel dilatationsfogar med betong hälls bakom det så att plattorna inte flytta på plats med murbruk. Expansionsfogar är användbara eftersom de fungerar som en stark tätningsmedel, precis som diktning.