installera ett underjordiskt sprinklersystem: del 2

Alden Smith är en prisbelönt författare och regelbunden medarbetare till den här webbplatsen. Med en mängd kunskap att dela från sitt författarskap 50 år långa karriär, arbetar han på olika frågor, såsom hem reparation, sund livsstil, bilar, privatekonomi, och matlagning.

Installera ett underjordiskt sprinklersystem är en tidskrävande operation. Vara beredd att spendera minst två helger heltid installera den själv. Även uppgiften kan verka skrämmande, det är mycket hanterbart om uppdelade i till bitar. Du har vatteninloppet knackade in, har installerat fördelningsgrenröret, och nu är redo att lägga själva sprinklersystemet.

Börja dina förberedelser för att lägga linjer för sprinklersystemet genom att ge gräsmattan en bra blötläggning en dag eller två innan du börjar. Detta gör det möjligt marken för att vara mycket lättare att gräva i. Det finns tre metoder som används för att installera rören. Dom är

Ett rör avdragare är en anordning som bokstavligen “drar” röret genom marken. Denna metod är den svåraste att använda. I grund och botten är en knivegg drivs ner i marken till ett givet djup, och röret dras sedan genom marken bakom den. De flesta husägare inte erfaren nog att använda ett rör avdragare till sin bästa fördel. Ett rör avdragare med en operatör kan oftast hyras. Du skulle hjälpa operatören i anläggningen. Planerar att spendera 80 dollar i timmen för denna operation. Den här metoden är bäst för gräsmattor som redan har en etablerad sod bas, eftersom det gör minst skada på gräsmattan.

Den andra metoden är en dikningsmaskin. Det gräver i grunden en “V” formade diket till det djup du önskar. Gasdrivna, det kan snabbt gräva diken med den minsta mängden arbete. Det låter dig styra djup och ger en god visuell för själva rörläggning. Denna metod är oftast den mest rekommenderade.

Den tredje metoden är att lämna gräva diken. Detta är den mest arbetskrävande, och det skulle vara mycket tidskrävande. Om tid och fysiskt arbete är aktuella, sedan överväga att använda en dikningsmaskin.

Gräva diken 6 till 10 inches djupt. Om området är platt, har diket droppe minst en fjärdedel av en tum per fem fot för att underlätta dränering av systemet under vintermånaderna. Nu är det dags att din grafiska plan layouten blir användbar. Planen kommer att identifiera vilken typ av sprinklerhuvudet, placeringen, och alla aspekter av installationen. Systemet kommer att läggas ut i kretsar och styrs av styrventiler i fördelningsgrenröret, och dessa ventiler aktiveras av styrenheten som är installerad i garaget.

Varje krets är ansluten till en styrventil. I den här artikeln förutsätter att du använder PVC-rör för installationen. Sätta en tum av grus i botten av dikena att försäkra dräneringen. Noggrant mäta varje avsnitt, klipp PVC-röret till rätt längd med en slang cutter och placera alla i diket. Även om du kan klippa PVC med en bågfil, krävs det en hållaranordning, och du inte säker på en ren rakt snitt, viktigt i parning i lederna. Burr den skurna kanten, och med hjälp av smärgelduk, ta glans utanför röret. Använd PVC för att rengöra röret före installationen. Fäst varje längd, enligt plan, till PVC gängade tee som kommer att hålla stig för sprinklerhuvudet. Torr installera stig till tee. När du fäster varje tee, använd en vinkelhake att försäkra stig är 90 grader mot marken. Vid fastsättning varje fog, först försäkra passformen är rätt och att röret bottnar i leden. Märk PVC-rör med en filtpenna på önskat djup och dra en inriktningslinje på både rör och fog. Applicera PVC lösningsmedel till röret och tee, och tryck ihop dem. När detta sker, ställ in justeringsmärket om två inches bort, och vrid röret för att rikta markeringarna. Detta säkerställer en fullständig beläggning av lösningsmedlet. Kontrollera märket för djup för att säkerställa att den sitter ordentligt. Arbeta snabbt – PVC lösningsmedel ställer upp i cirka 30 sekunder. När alla tees är på plats, och alla rör anslutna tillåta montering härda i flera timmar innan den slutliga installationen av stammarna.

Vid montering av plansteg, mäta noggrant för att tillförsäkra att höjden är korrekt för den typ av sprinklerhuvudet installerad. Sprinklerhuvuden bör sträcka sig ca 5/8 tum ovanför marken innan spadtaget läggs och bör vara i nivå med torv rot bas efteråt. Vid installation i en etablerad gräsmatta, är det helt enkelt en fråga om att försäkra att sprinklerhuvudet är i nivå med den befintliga sod bas. När stig har installerats ansluter sprinklerhuvudet. Låt det färdiga systemet att härda över natten innan du slår på vattnet.

Varje krets styrs av styrenheten i garaget. Dessa regulatorer driva kretsventiler med 24 V AC, en spänning som inte kommer att skada dig. När vatten appliceras på systemet, och det är försäkrad om att det inte finns några läckor, ställa in regulatorn för att aktivera varje krets i etapper. Kom ihåg, inte den genomsnittliga hem inte generera tillräckligt vattentryck för att köra hela systemet. Stagger gånger varje krets ingriper med hjälp av timer systemet på kontrollenheten. Beroende på det pris som betalas för styrenheten, kan nästan varje kombination av kretsar styras.

En genomsnittlig installation på en liten gård är för närvarande cirka 900 dollar. Att ha det gjort av en professionell service skulle kosta cirka 1600 dollar. Gör det själv är definitivt rätt väg att gå om kostnaden är en viktig faktor.