installera ett undergolv med not och spont skivor (del 2)

Använda plywood tunga och spont är ett snabbt och enkelt sätt att göra eller fixa ett undergolv och prep ett rum för nya golv. När du tar bort den gamla golvet, markera placeringen av naglar på väggarna för att hjälpa dig installera nya blad. Efter att ha kört en krita linje, låg det första arket på plats med spåret som vetter mot linjen och tungan som vetter mot utgångsväggen. (Detta är del 2 i en 2 delserie. För att återgå till del 1, klicka här.)

Håll första kortet på plats med efterbehandling naglar tills du är klar med den första raden. Applicera undergolvet lim på bjälklag och kanalerna hos de undergolvgolvbrädorna. Skjut inte plankorna i spåret och smeta lim vid installation av brädor, bara ställa bladet lätt på plats. Knacka brädan med en trä klubba för att säkra leden. Spik eller skruv arken i reglarna eller syster brädor från ena änden till den andra utan att skapa dips eller magar. Kör en krita linje från golvet reglar och driva däck skruvar var 8 inches. Stagger gavel lederna i intilliggande rader. För bästa utseende, blanda upp ytan kornorienteringarna av golvpaneler och arbeta från flera satser på en gång. När du har lagt så många rader av golvbrädor som du kan, avsluta på väggarna med hjälp Reducer remsor, T-lister och trösklar barn. Skär den sista biten genom att mäta längden och bredden på det återstående utrymmet, eller använda en stencil för mycket oregelbundna kanter.

Steg 1 – slutföra installationen undergolvet Boards

Efter undergolvet är helt täckt, inspektera den för att se det är nivån. Om du hittar kullar eller dalar större än 1/8 av en tum, sand ner dem eller fylla dem med trä kitt.

Steg 2 – Fyll och plant golv

Efter de plywood Golvskivorna läggs, ge limmet tid att härda fullständigt. Försök att undvika gångtrafik under minst 4 timmar. Om du måste arbeta på den nyinstallerade golv för att avsluta ett rum, använder en kneeler styrelsen att fördela din vikt. Du kan flytta möbler tillbaka till efter 24 timmar. Vänta minst en vecka innan du installerar vinyl, kakel, matta eller trägolv. Limmet kan härda snabbt, så torka upp spill som du arbetar med en trasa och en del sprit. Inte färga pre-färdiga golv med lim. Täck den oanvända delen av din murslev med maskeringstejp för att göra rensningen lättare.

Steg 3 – Låt limmet torka

Du kan installera ett andra lager av cementskivor ovanpå det första lagret av plywoodskivor. Bara skruva skivorna direkt i plywood längs kanterna. Utrymme skruvarna närmare varandra än vad du gjorde när du installerar de spontade brädor. Cement hjälpare styrelse ger ett extra lager av isolering och skydd mot fukt. Användning av cementskivor rekommenderas för installationer av vinyl och keramiska golv i kök och badrum.

Steg 4 – Installera cementskivor