installera en pop up avloppet i ett badrum sink

Brock har varit en ivrig gör-det-självare sedan han var barn. Hans favorit gör-det-själv-arbete tak och golv, med enstaka stol reupholster kastat in för bra åtgärd.

Det är lätt att glömma allt om den lilla pop-up avlopp i badrummet handfat, tills det fel och förstör din dag. Ett pop-up avlopp ser enkel, men det finns en hel del mer än bara proppen. Om det verkligen tilltäppta, kan du inte köra ett rör orm förbi pop-up. Enligt Ed Cholfin, VD för prisbelönta Atlanta design / bygga ombyggnad fast AK komplett hem renovering, “Du kommer sannolikt att behöva ta bort popup-avlopp. De flesta avlopp skulle inte tillåta för de flesta ormar utan att ta bort pop-up. Också att få ormen att lösa täppa skulle kräva flexibilitet för att flytta ormen runt vilken pop-up kunde förhindra. ”

Steg 1 – Förbered området

Installera en pop-up avlopp tar lite arbete, men det är definitivt inte omöjligt. Innan du ringer det rörmokare, luta sig tillbaka och lära sig att installera det rinna själv.

Steg 2 – Ta bort den gamla Drain

Det första steget är att ta bort överflödigt vatten från diskhon och rensa den. Det sista du vill är också bort vattenlåset och har en halv liter vatten faller på dig. Beroende på hur mycket stillastående vatten där är att du kan använda en kopp eller en slev eller en våt / torr shop-vac. Det kommer alltid att finnas lite vatten kvar i avloppet, så satte en kastrull eller hink under diskbänken.

Steg 3 – Installera nya Drain fläns

Om man tittar under diskbänken, ser du dräneringsenheten och pop-up lyftstång. Först skruva lyftstången och ta ut det. Nu med hjälp av en tång, ta låsmuttern och lossa den. Låsmuttern är nära toppen av vattenlåset.

Steg 4 – Förbered Bottom Assembly

Med låsmuttern lös, driva upp på montering och vicka runt lite för att lossa allt. Detta är då den återstående vatten läcker ut.

Steg 5 – Installera Stopper

Återvänd till toppen av diskbänken och skruva popup-ring. Med den övre ringen avlägsnas, bör pop up enheten just kommit ut från botten. Grattis, du är redo att installera den nya pop-up.

The Hair Täppa

Rengör gamla caulk eller kitt från runt avtappningshålet. Placera rörmokare kitt helt runt bottnen av krom ring vid toppen av den nya flänsen. Oroa dig inte om att få precis rätt mängd, är allt som betyder något att undersidan är täckt. Vissa församlingar har en gummipackning eller så kan du också använda silikon, men rörmokare kitt arbete är det bästa.

Börja med att sätta en rörskarv kitt på gummibrickan bottenenheten. Detta kommer att säkerställa att du får en bra tätning på undersidan av diskhon. Tryck på undersidan aggregatet upp genom botten av sink tills gummipackningen har en bra tätning.

Skruva den övre flänsen i botten montering som sticker ut från toppen av diskbänken. Det behöver inte vara tätt på toppen. Allt som räknas är att den är ansluten och inte korsa gäng. Med hjälp av en skiftnyckel eller tång, dra åt låsmuttern på undersidan montering. Överskottet kitt kommer att pressa ut mellan ringen och ytan på diskbänken. Bara rensa det med en trasa.

Sätta proppen in i toppen av avloppet och se till att hålet vetter mot baksidan av sink. Än en gång, gå tillbaka till botten. Resten av stoppenheten består av en boll och stav. Med bollen på insidan av muttern, trä den in i röret. Se till att enheten fungerar genom att trycka på stången för att se om avloppet rör sig upp och ner. Om så är fallet, sedan dra åt muttern och om inte, sedan flytta proppen runt tills den fångar stången.

Steg 6 – Ställ in popup-Spak

Ett avlopp är inte mycket av ett avlopp om du inte kan arbeta från toppen av diskbänken. Pop-up spak styr läget för dräneringsproppen och är oftast placerad bakom kranen. Bara mata spaken genom hålet i diskhon och anslut den horisontella stången med den vertikala spaken. Ed Cholfin, som kommenterar ofta om detta ämne på Hometalk.com, tillägger: “justera höjden genom att föra förlängningen stift till en annan plats (uppåt eller nedåt).”

Tryck på spaken på toppen och se om avloppsstopp rör sig med det. Nu kan du kontrollera att installera en pop-up avlopp från din att-göra-lista.

Om tömnings går långsamt, men är inte redo att bytas ut, kan problemet vara ett hår täppa. Om så är fallet, har Ed en lösning för dig. “DIY metod är inte glamoröst, men ofta effektiv. Ta en klädhängare och räta den så att du kan glida den krökta änden i dräneringshålet. Flytta runt för att skrapa håret utanför sidorna av avloppet och långsamt dra ut den ur dränera, dra håret ut.

För att ta bort uppbyggnaden uppstått runt håret täppa, häll lite Drano eller liknande produkt i avloppet och vänta 30 minuter innan rinnande varmt vatten för att spola avloppet.

Om du inte vill använda starka kemikalier kan du hälla tre fjärdedelar kopp bakpulver ner i avloppet, följt av en halv kopp vit vinäger. Täcka dränerings snabbt med en trasa fyllda in i tömningshålet. Bakpulver och vinäger kommer att producera en reaktion, så det är viktigt att hålla dräneringshålet täckt så att innehållet inte flyr. (Eller, bryta!)

Ta bort avtappningspluggen efter 30 minuter och långsamt häll 1 liter kokande vatten ner i avloppet.