installera en armatur

Installera en armatur själv är relativt lätt. Nästan vem som helst kan göra jobbet med några enkla elektriska förfaranden, några grundläggande verktyg och en stol eller stege om du måste installera armaturer på en hög yta. Du måste också veta några viktiga elektriska säkerhetsåtgärder.

Innan projektet är det viktigt att stänga av strömmen först för att undvika en elektrisk stöt. Du kan stänga av brytaren eller ta bort säkringen som ger kraft till det område du kommer att arbeta med.

Steg 1 – Stäng av strömförsörjningen

Om den gamla armaturen du kommer att ta bort har en glaskupa, ta bort det första, liksom glödlampor.

Steg 2 – Ta fixturen Covers

Koppla bort befintlig armatur från elektriska fält. Det bör finnas en eller flera skruvar på fixturen används för att montera den till den elektriska dosan. Ta bort de gamla fästen samt, om de inte matchar den nya armaturen.

Steg 3 – Koppla bort armatur

Observera hur den befintliga fixturen har anslutits till trådarna. Detta är också det sätt på vilket du kommer att installera den nya. Vanligtvis finns det 2 metoder som används för anslutning. Ledningarna kan anslutas direkt till skruvarna på baksidan av armatur, eller det kan vara trådar som kommer ur fattningen ansluten till ledningarna som kommer från elektriska fält i tak eller vägg.

Steg 4 – Koppla befintliga anslutningar

Koppla ledningarna som förbinder den gamla armaturen till kretsen.

Steg 5 – Anslut den nya match (direktanslutning)

Anslut kablarna från elskåpet med din nya armatur. Det bör finnas 3 trådar, färgade vit, svart och grönt. Den vita kabeln är den negativa kabeln, den svarta kabeln är den positiva tråd, medan den gröna ledningen är jordledningen. En bar koppartråd kan också användas för marken. För att ansluta dessa trådar direkt till armatur, linda den svarta kabeln runt mässingsskruven, medan den vita ledningen skall anslutas till silverskruven. Den gröna jordledningen ska anslutas med den gröna skruven.

Steg 6 – Anslut den nya fixtur (kabelanslutning)

Steg 7 – Montera Fixtur

Om armaturen du har redan har ledningsanslutningar, anslut dessa med ledningarna som kommer från elektriska fält. Använd de färgade tråd nötter för detta. Dessa är gjorda av plast och bör ingå med fixturen paketet. Vid användning av denna typ av anslutning, följer samma färgkodning för ledningar, dvs svart till svart, vitt till vitt och grönt till grönt.

Montera den nya armaturen till den elektriska lådan med de medföljande skruvarna. Om du använder tunga fixturer, måste du montera den på fästet, som måste installeras först.

Skruva i en ny glödlampa och slå på strömförsörjningen.

Steg 8 – Slå på strömmen