hur man använder saltsyra i pooler och spa

Ett sätt att hålla pH-balansen i din pool på rätt nivå är att använda saltsyra. Även om denna typ av syra, även känd som saltsyra, kan vara farligt, det är ett välkommet tillskott vid behandling av din pool vatten, förutsatt att du gör det på rätt sätt och under de rätta omständigheterna. Lyckligtvis både avgöra om din pool behöver mer syra och processen att tillsätta saltsyra är lätta att göra. Genom att följa dessa steg kan du hålla din pool i gott skick med minimal ansträngning.

Det är möjligt att din pool inte behöver saltsyra alls. Men för att vara säker på att det är eller inte är nödvändigt, bör du få din pool vatten testas. Detta kommer att berätta pH-balansen i din pool vatten och låt dig exakt vilken mängd saltsyra du behöver lägga för att hålla det på en bra nivå.

Steg 1 – Testa Pool

Få en flaska och fyll den med vatten från poolen eller spa. Sedan tar detta prov till proffs för analys. Någon butik som säljer tillbehör för din pool kommer att kunna antingen göra detta själva eller hänvisa dig till en tjänst som kan. När du har resultaten tillbaka, kan du använda dem för att bestämma vad du ska göra härnäst.

Steg 2 – Förbered Acid

Du kan också välja att använda din egen pool test kit om du föredrar.

Steg 3 – Lägga till Acid

Om resultaten visar att vattnet har ett lämpligt pH-värde, är du klar. Fortsätta att testa regelbundet, eftersom du kommer sannolikt att behöva tillsätta syra så småningom.

Steg 4 – Underhålla Balance

Om testresultaten bestämma du behöver höja surheten i din pool vatten, börja med att fylla en hink med rent vatten, inte poolvattnet. Var noga med att ta del av ungefär hur mycket vatten du har lagt till skopan. Därefter till saltsyra till hinken. Använd aldrig mer än en pint, och aldrig använda mer än 1/10 av den mängd vatten som du redan har lagt.

Var mycket försiktig vid hantering av saltsyra som det kan bränna huden och skada kläder. Skyddshandskar, kläder och skyddsglasögon vid behov.

Se till att din pool filter är påslagen och börja lägga blandningen av vatten och syra till poolen. Gör detta i etapper så att du gör en komplett cirkel runt din pool, tillsats av små mängder av den utspädda syran jämnt runt de områden som du passerar dem. Dumpning hela skopan in på en plats kommer att göra fördelningen ojämn.

Om du lägger saltsyra till ett spa, fortfarande göra ditt bästa för att sända blandningen hela spa. Men det är inte så viktigt här eftersom faktorer som mindre utrymme, kör filter och möjligheter att använda jetplan för att agitera blandningen kommer alla sannolikt sprida syran lika bra.

Avsluta genom att lägga till resten till den djupa änden. Använd inte din pool i minst 30 minuter.

När fyra timmar har gått sedan tillsätta syra till poolen, ta ett annat prov av vattnet. Har detta prov testas, eller testa det själv. När du har resultaten kanske du vill lägga till mer syra. Men att lägga mer syra innan du har testresultaten är en dålig idé. Testa din pool eller spa regelbundet.