hur man använder pool klortabletter

Pool klortabletter är ett enkelt sätt att hålla poolen ren och upprätthålla en säker pH-balans. Lägg tabletter till en flytande dispenser, och låt det hålla rade vattnet som flyter runt poolen. Så länge du inte använder trasiga eller krossade tabletter, och tillåter inte tabletterna sjunka fritt till botten, du förmodligen inte kommer att ha många problem med klorerade pool tabletter.

Räkna ut gallon kapacitet din pool är nödvändig när man försöker att bestämma storleken och frekvensen av sätta klortabletter. Beräkningarna är enkla, men de varierar i enlighet med formen av poolen.

Steg 1 – Beräkna Pool Volym

En rektangulär pool beräknas med följande formel: L x B x D x 7,5. Den totala längden multipliceras med bredden, och det antalet multipliceras med den genomsnittliga djupet. Konvertera volym i liter genom att multiplicera det slutgiltiga svaret med 7,5. För en cirkulär eller oval pool, är formeln: C x D x 5,9. C är omkretsen, eller mätningen runt utsidan av poolen. Multiplicera den siffran med medeldjupet, och sedan omvandla den till en vätskevolym genom att multiplicera resultatet med 5,9.

Steg 2 – klortabletter

Det finns 2 storlekar klortabletter: 1-tums och 3-tum. Om du inte har en extremt liten pool, vilken storlek på tabletten beror på typ och storlek av dispensern. För små pooler, 1-tums tablet är i allmänhet tillräckliga. Automater kan hålla en eller flera tabletter. Vissa tabletter löser sig snabbare än andra, och behöver bytas ut oftare, och du kan också få tabletter med neutraliserande medel för att upprätthålla poolen pH samtidigt.

Steg 3 – varför du behöver en Dispenser

Den typiska klor dispenser är ett flytande objekt med en liten kopp eller skål som har små hål, så att vatten kan flöda genom den. Utan dispenser, kommer en klortablett blekare av plast pool liners, och kan sugas in i avloppet där det snabbt upplöses, slösa mycket av den kemiska och orsakar allvarlig obalans i din pool. Att köpa eller göra en pool klor dispenser kommer att spara en hel del tid, problem och kostnader.

Steg 4 – Testa vatten ofta

Varje storlek och märke av tabletten har något olika specifikationer, så se till att läsa paketet för korrekt behandling av din pool. I de flesta fall, vilket gör att tabletten lösas naturligt och sedan helt enkelt ersätta den med en ny är allt du behöver göra, men det är en bra idé att testa vatten ofta, bara för att se till att det vistas på ett säkert intervall .

Pool klorhalt bör vara cirka 2 delar per miljon, men någonstans mellan 1 och 3 delar per miljon är acceptabelt. Om poolen går längre än så, ta bort dispenser för ett par dagar. Klor kommer sakta avdunsta ur vattnet.