hur man använder glas etsning grädde

Steg 1 – Att välja och Rengöring Glas

Steg 2 – Skissa en design

Steg 3 – Skapa en stencil

Steg 4 – Tillämpa din design

Steg 5 – Använda etsning Cream

ämnen

En av de mest roliga, kreativa sätt att förbättra utseendet och känslan av glas i ditt hem är att använda en glas etsning grädde. Precis som namnet antyder, är denna kräm en sur vätska som permanent etsar dina glasytor. Även glas är bräcklig, att med hjälp av etsning grädde förvandla en enkel glas i ett konstverk är enklare än det låter, Varning:. Använd handskar när du arbetar med etsning grädde och vara säker på att du inte får någon på din hud. Arbeta i ett väl ventilerat utrymme och följa alla säkerhetsföreskrifter som anges på produkten.

Man kan välja att etsa någon typ av glas, som en tabell, fönster, eller kopp. När du har valt din glasyta, rengör den med en glasrengöringsmedel och luddfri trasa för att bli av med damm och skräp.

Därefter skissera den design som du vill ha på ditt glas på en bit papper. Det kan vara vad du vill, från en fleur-de-lis enkla, moderna linjer. Man kan också välja att använda enkla former som cirklar eller linjer. I det här fallet behöver du inte göra en skiss.

Om du väljer en enkel konstruktion, som cirklar, kan du vara kreativ med notebook-papper hål förstärkare som en schablon. Om du vill skapa en egen stencil, dock bara rita eller spåra din design och sedan klippa ut med en X-Acto kniv. Du kan göra detta på ett vanligt papper, med tejp för att fästa det på glaset, eller så kan du använda kontakt papper med bindemedlet redan på det.

Om du vill lägga till färg på ditt glas, nu är det dags att göra det. Sedan kan du använda din stencil. Om du har använt kontaktpapper, lossna på baksidan och tillämpa den på din glasytan. Om du har använt vanligt papper, tillämpa design med maskeringstejp.

När du har tillämpat din stencil, kan du använda etsning grädde enligt anvisningarna på produkten. Med de flesta krämer, kan du använda en pensel för att applicera ett tunt lager av krämen, och vänta i 5 minuter. Sedan försiktigt bort krämen med varmt vatten och en pappershandduk. Du kan sedan ta bort schablonen.