hur man använder ett lod veke

Alla som lod bör känna till grunderna för hur man använder ett lod veke, som är flätat koppartråd. Detta verktyg kommer att hjälpa till att ta bort löda från alla lödningar som du behöver ändra. Detta är ett särskilt användbart verktyg för dem som behöver ta bort löda från kretskort och andra elektriska komponenter. Eftersom lödning kan vara svårt när du först börjar, kommer du vill ha löda veke till hands så att du kommer att kunna reparera eventuella misstag som du kan göra. Användningen av dessa vekar är mycket enkel, och de kan rädda dig från att behöva byta ut delar som du lödda felaktigt.

Ställ in frånluftsfläkten så att den kommer att rök från lödning ifrån dig. Om du inte har ett avgassystem fan, eller om materialet som du behöver arbeta är inte i ett läge där en fläkt kommer att fungera, du kan använda en säkerhets mask. Glöm inte att bära din skyddsglasögon för att skydda ögonen från lödning och annat skräp.

Steg 1 – Förbered Safety Materials

Anslut lödkolven i uttaget och vänta på att nå arbetstemperatur. Se till att järnet är säkert i dess hållare, så att den inte faller ut. Det görs i regel tre till fem minuter för de flesta lödkolvar att värma till optimal temperatur.

Steg 2 – Anslut lödkolven

Ta en längd av lodet veken och hålla den på leden som du behöver ta bort lodet. Nu när lödkolven värms upp, kan du använda järn till toppen av veken också. Värmen från lödkolven smälter lodet. Som lodet smälter, kommer den att dras på ledningar koppar. Den process genom vilken detta sker kallas kapillärverkan. Lodet kommer smälta till koppar flätor på veken när den svalnar. Detta tar bort alla lodet från leden.

Steg 3 – Använd Solder Wick

När veken är belagd med lodet som du vill ta bort, ta veken bort från värmen och ersätta lödkolven i hållaren. Du kan sedan skära av toppen av lod veke som nu är täckt av lod. Kontrollera någon av de andra lederna som kan behöva ha löda bort och upprepa processen. Om du har en led som har en stor mängd lod, kan du behöva upprepa processen.

Steg 4 – Skär Wick

Stäng av lödkolven och vänta tills den har svalnat när du är klar. Förfoga över lodet täckt veken och städa upp din arbetsplats så att det kommer att vara redo för dig nästa gång du måste löda.

Steg 5 – Clean Up