handledningen för värmepumpsdrift och underhåll

Förmodligen den mest använda apparaten i ditt hus är din värmepump, vilket gör det nödvändigt för alla husägare att lära sig rätt teknik för värmepumpsdrift. Bortsett från det uppenbara faktum att korrekt drift och adekvat underhåll bidrar till att förlänga livslängden på din värmepump, detta kan också sänka din elektrisk ström användning och därmed sänka dina elektriska räkningar. När värmepumpen arbetar långt under det optimala, kommer du faktiskt förbrukar 10-20 procent mer energi. Föreställ dig den totala skillnaden.

En del av din värmepump som du måste behärska är termostaten. Ställa in termostaten är mycket viktigt eftersom det kommer att avgöra när och hur ofta din elektriska back-up värme går på. I allmänhet när temperaturen sjunker under 32 grader Fahrenheit, går back-up automatiskt. Du skulle veta det eftersom lampan i termostaten, vanligen märkt nödsituation skulle gå vidare. För större effektivitet, ställa in termostaten på lägsta temperatur som du är bekväm med. Under de kallare tider på året, ställa in termostaten på 68 till 70 grader. Å andra sidan, om det är ganska varmt ute, ställa in termostaten på 78 till 80 grader. Sådana inställningar gör att värmepumpen att arbeta utan att alltid utlösa elektriska back-up värme för att förhindra användning av onödig energi.

Steg 1-Set Your Termostat

Filtret är den viktigaste och även den mest sårbara delen av din värmepump. Den vanliga orsaken till överkonsumtion av el när värmepumpar berörs är filtret. Vad som händer är filtret vanligtvis samlar damm och andra typer av skräp som kan orsaka att täppa upp. Att förhindra att detta händer, gör det till en vana att rengöra filter en gång varje månad. Filtret ligger i inomhusenheten av värmepumpen.

Steg 2-rengöra filtret

För att bibehålla korrekt luftflöde på din värmepump, är det inte rekommenderat att du stänger av mer än 10 procent av dina register. Håll dina register fri från hinder. Luftflödet är lika viktigt för utomhusenheten som för inomhusenheten. Blockering kan uppstå på grund av buskar, gräs, stenar och lämnar så se till att du tydligt något som kan orsaka obstruktion från utomhusenheten.

Steg 3-Behåll korrekt luftflöde

En sak om värmepumpar som ständigt pussel oss är återstart förfarande under ett strömavbrott som varar i mer än 30 minuter. Under strömavbrottet, ställa in värmepumpen till akut värme. När strömmen kommer tillbaka, hålla dina inställningar för upp till en timme att värma upp någon köldmedium som kan ha börjat svalna. Du kan ställa in värmepumpen tillbaka till det normala efter väntar på en timme.

Steg 4-Starta om ordentligt