det är bäst att slipa träpanel innan måla det

Steg 1 – Förberedelser

Steg 2 – Slipning träpaneler

Steg 3 – uppsnyggning slipdammet

Många hem har fortfarande träpanel i ett eller flera rum. Träpanel var en populär typ av väggbeklädnad många år sedan, men det anses nu vara daterad. Det gör ett rum verkar mörkare än det borde, även om paneler är i ett stort rum. Om du inte vill ta på den svåra och tidsödande arbete med att ta bort och ersätta träpaneler, kan du överväga att måla panelerna för att lysa upp rummet. Målning träpaneler ger rummet inredningen i det 21: a århundradet.

Det är inte bara en fråga om att dunka på en kappa eller två av färg. Det finns preparat som behöver göras så att när du är klar, kommer paneler ser nya och fräscha. En av de viktigaste beredningar som måste göras är att slipa träet så att finish och lack som tillämpades för att bevara trä har avlägsnats. Du behöver sand alla klumpar och stötar platt, och göra det så att ytan är strukturerad för att färgen ska ha något att hålla sig till. Du kommer att veta när träpaneler är klar för målning när de är rena, tråkig och torr. Följ dessa steg för att sand och måla träpanel på en kort tid.

Ta bort och byta ut utstickande spikar från träpanel. Om du hoppar över detta steg kommer naglarna rippa dina sandpapper och du kommer inte att kunna använda den på ett effektivt sätt.

Sätt på ansiktsmask så att du inte andas in något av dammpartiklar och smuts som röras upp under slipprocessen. Använda 220 grit sandpapper, sand hela ytan av varje panel från topp till botten. Se till att du arbetar sandpapper i varje hörn och kanten. Missa inga områden, eftersom färgen inte kommer att ansluta sig till en slät yta och du kommer att sluta med fläckar där färgen inte kan hålla. Vid slipning, bör du alltid arbeta med korn, inte mot det, för bästa resultat.

När du är klar slipning varje bit av varje panel, måste du borsta eller torka bort slipdammet, sedan vakuum panelerna för att ta bort mycket fint damm återstod. Ytan på varje panel måste vara något grov vid beröring men ren.

När de städas av alla sliprester, är du redo att applicera ett skikt av primer. Låt det torka och sedan tillämpa första och andra skikt av din valda färg färg låta varje lager torka innan nästa.