anvisningarna för rengöring språngbrädor

Rengöring en språngbräda stig innebär inte bara att hålla området fritt från ackumulera skräp, men det innebär att hålla stenarna ren samt. En trädgård språngbräda väg gör ett underbart tillägg till en gård landskap, men med användning kommer slitage och, ännu oftare, uppbyggnad av smuts och sot. Beroende på materialet i språngbräda, kommer det att finnas olika sätt att rengöra dem. Det som fungerar för cement kanske inte fungerar för målat glas språngbrädor.

cement Stenar

Om dina steg på vägen är gjorda av betong eller cement, förmodligen din bästa insats är att använda en makt bricka. Eftersom cement är inte mycket känslig, kommer en hög effekt ström av vatten göra underverk på stenarna. För att inte störa smuts, grus eller växtliv som kan omge stenarna, är det förmodligen bäst att ta bort dem lite i taget och tvätta dem på en trottoar eller uteplats. Naturligtvis, är om de är säkrade detta inte ett alternativ. När du använder en högtryckstvätt, långsamt arbeta dig över ytan, tar extra tid där smutsen är särskilt härdad.

Brick Stones

Tegel är lite mer ömtåliga än cement, men inte mycket. En högtryckstvätt kan också användas för att rengöra tegel stenar, men för mild smuts och fett, kan du tvättar dem för hand. Först, ta en borste med styva borst och ta bort alla aktuella smuts. Ställ slangmunstycket till “jet” och ge dem en sköljning. Sedan blanda upp ett parti av två koppar ättika, en kopp diskmedel och en liter vatten och med en mjukare borste, skrubba varje tegelsten. Följ upp med en annan sköljning. Du kan också använda en blandning av en del blekmedel till 10 delar vatten hälls över tegel och vänster att sitta. Testa blekmedel på tegel innan du åta sig hela jobbet att se till att det inte missfärgas alltför mycket.

Färgatglas

För färgade glas språngbräda, kommer rengöring kräver en mer känslig metod. En högtryckstvätt är för mycket kraft och blekmedel är inte en bra idé, för det kan leda till missfärgning. Förmodligen den bästa metoden är att använda antingen en gammal tandborste eller Q-tips. En mycket mjuk borste skulle fungera lika bra. Citronsaft är ett effektivt rengöringsmedel. Blanda lite citronsaft med varmt vatten i en sprayflaska, och du har en bra renare. Med målat glas, måste du vara lite mjukare, så att inte skrubba för hårt. En tandborste kommer in i bruket precis tillräckligt för att dra någon smuts.

Rengöring språngbrädor är något du kommer att behöva göra förmodligen en gång per år. Smuts och grime helt enkelt bygga upp, särskilt om stenarna slingrar sig genom en trädgård. Metoden för rengöring beror på stenens material. Förebyggande rengöring är alltid en bra idé. Varje så ofta sopa, lätt skrubba eller slang av dina stenar. Detta förhindrar smuts från att bygga upp i sådana tunga mängder och göra djupa rengöring enklare.